ОДЕСЬКИЙ ВІДОКРЕМЛЕНИЙ
РЕГІОНАЛЬНИЙ ПІДРОЗДІЛ
ГЕЙ-АЛЬЯНС УКРАЇНА

Наша історія

Одеса провела масштабний вікенд толерантності

17 травня в усьому світі відзначили Міжнародний день боротьби з гомофобією і трансфобією IDAHO. В Одесі вікенд толерантності розпочався суботником у Старобазарному сквері, де розташована Алея пам’яті померлих від СНІДу. Активісти посадили квіти і встановили пам’ятник людям, загиблим від епідемії.

У центрі Одеси, на Тещиному мосту, відбувся щорічний райдужний флешмоб. Перила мосту набули барвистого вигляду завдяки пов’язаним на них райдужним стрічкам. Після цього в небо злетіли різнокольорові повітряні кулі.

Паралельно з цим учасники спортивного руху “ЛГБТ-велоклуб Одеса” здійснили велопробіг на дистанцію 50 кілометрів.

Вечірня частина програми була не менш насиченою: для всіх небайдужих було організовано показ документального фільму “Діти-404” про життя ЛГБТ-підлітків і проведено семінар “Гомофобія: історія, статистика, наслідки”. Фінальним акордом дня стало створення колажу “Любов проти гомофобії та трансфобії”.

Протягом вихідних волонтери роздавали перехожим інформаційні матеріали про проблеми, пов’язані з порушенням прав людини.

“Ми дуже раді, що все пройшло без інцидентів, і Одеса в черговий раз підтвердила статус найтолерантнішого міста України. Це була перша спільна акція організацій, що представляють ЛГБТ-рух, і, на наш погляд, вона була дуже вдалою”, — резюмували засновниця “Queer Home” Ніна Вербицкая і координатор “ManFuls” Марьян Кавецкий.